Dossier Carrièrewendingen. Zeg niet demotie, maar carrièrewending. Obstakels en opportuniteiten van demotie

HR Square 166
Het uitgangspunt van Tanja Verheyen, leerstoelhouder Carrièrewendingen aan de VUB, klinkt vertrouwd: “Als we erin slagen om de juiste man of vrouw op de juiste plaats in de organisatie te zetten, stijgt de productiviteit. Maar het is ook voor de werknemer zelf een goede zaak, want wie op de juiste plaats staat, staat in zijn sterkte, in zijn passie. Die zal beter presteren en met ‘goesting’ werken.” “Bovendien staan we voor heel wat bijkomende uitdagingen, denk aan burn-out, werkbaar werk en langer werken”, vervolgt ze. “Demotie kan een oplossing zijn voor heel wat van die problemen, al is het niet dé oplossing. Toch zien we dat bedrijven aarzelen om demotie toe te passen. Ook al zijn er studies die aantonen dat demotie meer gebeurt dan we op het eerste gezicht denken. Niemand praat er echter over. En, zo blijkt uit ons onderzoek, heel weinig bedrijven – vooral in België –...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.