Dossier. Case Cegeka. ‘Agile’ werken is ‘agile’ leren

HR Square 147
De ‘agile software’-ontwikkelingsmethode stimuleert leren van elkaar. Continu leren en kennisdelen zit dan ook ingebakken in de cultuur van Cegeka. Jan Van Reusel, software factory manager bij ICT-dienstenbedrijf Cegeka, hecht er veel belang aan dat zijn medewerkers continu bijleren. “Continu leren is een wezenlijk onderdeel van onze cultuur en waarden. Elke nieuwe opdracht of project is immers een leerproces. Leren zit ook ingebakken in onze manier van werken, met name ‘agile software’-ontwikkeling. Dit betekent dat applicaties ontwikkeld worden in een korte overzichtelijke periode van twee weken. Na elke periode van twee weken volgt er een evaluatie van het project. Deze manier van werken vergt een nauwe samenwerking tussen de ontwikkelaars.” “Medewerkers werken dan ook in paar aan hetzelfde programma. Vergelijk het met een bestuurder en een navigator tijdens een rally”, beschrijft Van Reusel. “Meestal zitten medewerkers met een verschillend ervaringsniveau samen, waardoor ze veel van elkaar kunnen leren. Bovendien verandert...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.