Dossier. Case FrieslandCampina. QR-codes als ondersteuning voor werkplekleren.

HR Square 147
FrieslandCampina in Aalter (dochter van de gelijknamige Nederlandse zuivelmultinational) slaagde erin om via het digitaliseren van werkinstructies het rendementsverlies van een bepaalde werkpost op een productielijn meer dan te halveren. In België telt de organisatie meer dan 1200 medewerkers, van wie zo’n 500 in Aalter, veruit de grootste Belgische productiesite. De vier andere productielocaties zijn gevestigd in Lummen, Bornem, Genk en Sleidinge, terwijl de commerciële zetel zich in het Oost-Vlaamse Destelbergen bevindt. Dan maar een assessment Matthias Haspeslagh, learning & development manager van de vestiging in Aalter, schetst het probleem waarvoor een oplossing gezocht moest worden: “Uit een analyse bleek dat één van de vier productielijnen binnen de PEML-afdeling een substantieel productieverlies kende. Het gaat om de afdeling waar melkproducten in PEML-flessen (polyethyleen/meerlagig) afgevuld worden. Een verdere analyse naar de oorzaken leerde dat vooral de werkpost waar de etiketten over de flessen worden geschoven (de ‘sleever’) verantwoordelijk was voor het...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.