Dossier: Case: Groep Soprim@. Innovatieve arbeidsorganisatie scoort hoog in woonzorgcentra

HR Square 130
Soprim@ is een koepelorganisatie van 16 woonzorgcentra, serviceflats, thuisverpleging en een dienstenchequebedrijf voor senioren. Zo’n 1000 medewerkers staan in voor ongeveer 1500 residenten. De groepering startte in 2004 met vier rusthuizen, maar groeide snel met overnames en fusies. De organisatie werd complex met de klassieke logge piramidestructuur. De afstand tussen top en basis werd groot, denken en doen dreigde gescheiden te worden en er heerste een wij-zij-cultuur. De expertise zat centraal met weinig regelmogelijkheden voor de zorgverleners zelf. Betrokkenheid verminderde en demotivatie van zowel leiding als zorgverleners lonkte om de hoek. In 2008 werd deze organisatiestructuur in vraag gesteld en een veranderingsproces in gang gezet. Anders gaan werken “De doelstelling is verbetering van kwaliteit van zorg, arbeid en organisatie”, licht directeur Beleid Rudi Veekhoven toe. “Daarvoor heb je goede medewerkers nodig met veel passie en talent. Die hebben we al, maar zijn we ook zo georganiseerd, dat zij die talenten...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.