Dossier. Case: ING België. Bewegen en sporten actief promoten

HR Square 133
Eind 2010 startte ING België met ‘WELLBE@ING’, een programma dat medewerkers moet aanzetten gezonder te leven en meer te sporten. “Om de fysieke en mentale weerbaarheid van medewerkers te verhogen, is meer nodig dan een medische check-up om de vier jaar of een enquête die peilt naar het stressniveau”, zegt Werner Boone, portfoliomanager HR bij ING België en bezieler van het programma. “Het promoten van een gezonde levensstijl past in ons streven een ‘top employer’ te worden”, vertrouwt Boone ons toe. “Bovendien onderging de organisatie de voorbije jaren een heuse metamorfose. De voorbije drie jaar hebben we veel nieuwe medewerkers gerekruteerd. Bijna één op de drie medewerkers is minder dan vijf jaar in dienst. Samen sporten en bewegen zorgt voor een betere teamgeest en laat medewerkers toe nieuwe collega’s te leren kennen en informele netwerken uit te bouwen.” Langere loopbaan Een actief gezondheidsbeleid moet ook oudere medewerkers vitaler houden, zodat...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.