Dossier. Case: jeugdwerkorganisatie Koning Kevin. “Verantwoordelijkheid nemen moet je willen én kunnen”

HR Square 134
Koning Kevin is een jeugdwerkorganisatie die activiteiten organiseert voor kinderen en jongeren. De vzw geeft ook vorming aan jongerenbegeleiders in het jeugdwerkcircuit. Er werken tien tot vijftien mensen, afhankelijk van welke projecten er lopen en van welke subsidies de vzw gebruik kan maken. De organisatie stoelt ook op een netwerk van zo’n 200 vrijwilligers. Gil Geron is er sinds 2005 jaar coördinator. Sindsdien werkt ze heel bewust aan een transparant personeelsbeleid. “Toen ik hier startte, stond er wat HR betreft niet veel op papier. Wat niet betekent dat er niets was. Koning Kevin is altijd een organisatie geweest met een erg voelbare bedrijfscultuur.” Die uit zich vooral in hoe er met mensen omgegaan wordt. De positieve boodschap en het geloof in het kunnen van anderen staan centraal. “Vanaf dag één merkte ik de drang om zelfstandig te werken. Dat element van empowerment was duidelijk aanwezig”, herinnert Geron zich. Maar ze...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.