Dossier. Case: kinderdagverblijf Kabouterland. “HR was een ontdekkingstocht”

HR Square 134
“HR ligt me wel”, zegt Ilse Rymenants. Tien jaar geleden ging ze aan de slag als directeur van het kinderdagverblijf Kabouterland, een afdeling van de vzw Sint-Jozefkliniek Bornem & Willebroek. “Ik ben maatschappelijk adviseur van opleiding. Daarna heb ik een master in de Pedagogische Wetenschappen behaald. Organisatie- en bedrijfscultuur was een onderdeel van die opleiding.” Het personeelsbeleid dat Rymenants aantrof in Kabouterland beperkte zich tot het administratieve minimum. De omstandigheden vroegen echter om méér. “We zaten middenin een nieuwbouwproject. De druk om de kosten onder controle te houden was erg voelbaar. Het was duidelijk dat er iets moest gebeuren, zeker omdat je in dergelijke omstandigheden best verstandig en doordacht omspringt met menselijk kapitaal, wat in de zorg altijd een schaars goed is.” Rymenants begon aan een ontdekkingstocht. Ze ging engagementen aan buiten de organisatie. “Ik werd lid van het sectoraal directiecomité en de raad van bestuur van het Vlaams Welzijnsverbond....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.