Dossier. Case: SD Worx. Het Nieuwe Werken is kiezen voor nieuwe cultuur

HR Square 127
Waarom koos HR-dienstengroep SD Worx voor een ommezwaai in zijn manier van werken? “We willen het engagement van onze medewerkers verhogen”, antwoordt Jan Laurijssen, projectmanager van de stuurgroep ‘Future of Work’. “Omdat een geëngageerde medewerker zich gelukkiger voelt, zorgt hij/zij voor een beter resultaat voor de klant. Dat komt het bedrijfsresultaat ten goede. ‘Future of Work’ is gebaseerd op vier pijlers: plaats- en tijdsonafhankelijk werken, leiderschap, organisatiestructuur en loopbaan.” “Met het Nieuwe Werken proberen we te vatten hoe arbeidsorganisaties zullen evolueren”, vertelt teammanager Krista Berghs. “Als je plaats- en tijdsonafhankelijk werkt en autonoom functioneert, kies je voor een nieuwe cultuur. Logisch gevolg is dat principes als autonomie en samenwerking veranderen. Ook het leiderschap evolueert.” Een stuurgroep met alle betrokken partijen (zoals IT, HR en de business) moet de ‘Future of Work’ in goede banen leiden. “Dit project biedt de kans om onze processen te optimaliseren. Momenteel nemen we alle HR-processen...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.