Dossier. Case: SD Worx. Het Nieuwe Werken is kiezen voor nieuwe cultuur

HR Square 127
Waarom koos HR-dienstengroep SD Worx voor een ommezwaai in zijn manier van werken? “We willen het engagement van onze medewerkers verhogen”, antwoordt Jan Laurijssen, projectmanager van de stuurgroep ‘Future of Work’. “Omdat een geëngageerde medewerker zich gelukkiger voelt, zorgt hij/zij voor een beter resultaat voor de klant. Dat komt het bedrijfsresultaat ten goede. ‘Future of Work’ is gebaseerd op vier pijlers: plaats- en tijdsonafhankelijk werken, leiderschap, organisatiestructuur en loopbaan.” “Met het Nieuwe Werken proberen we te vatten hoe arbeidsorganisaties zullen evolueren”, vertelt teammanager Krista Berghs. “Als je plaats- en tijdsonafhankelijk werkt en autonoom functioneert, kies je voor een nieuwe cultuur. Logisch gevolg is dat principes als autonomie en samenwerking veranderen. Ook het leiderschap evolueert.” Een stuurgroep met alle betrokken partijen (zoals IT, HR en de business) moet de ‘Future of Work’ in goede banen leiden. “Dit project biedt de kans om onze processen te optimaliseren. Momenteel nemen we alle HR-processen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.