Dossier. Case: woonzorgcentrum Sint-Monica. “Met een groot accent op coaching”

HR Square 134
In 2002 nam de vzw Sint-Monica een tweede woonzorgcentrum in de regio Oostende over. Initieel werden er nog twee locaties uitgebaat. In 2011 werden de 36 bewoners en het personeel van het overgenomen woonzorgcentrum overgebracht naar de hoofdcampus. Axel Daenekindt is al sinds 1989 directeur van de vzw Sint-Monica. “Toen ik startte, telde ons woonzorgcentrum net geen 50 personeelsleden. Met zijn drieën (de boekhouder, de verantwoordelijke bewonerszorg en ik) runden we het hele centrum. Na een gestage interne groei, de uitbreiding met een serviceflatvoorziening en de overname van een tweede instelling, vermenigvuldigde het aantal medewerkers zich. Vandaag tellen we meer dan 130 medewerkers. Dan heb je meer structuur nodig, met drie kun je niet meer alle touwtjes in handen houden.” Het woonzorgcentrum had niet alleen extra leidinggevenden nodig, maar ook een meer ontwikkelde visie op HR. “De bedrijfsculturen die als gevolg van de verhuizing zouden samensmelten, waren zeer verschillend. Iedereen...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.