Dossier: Cientia Cornille (Jan Yperman Ziekenhuis). Een eerste verkenning

HR Square 130
Het Jan Yperman Ziekenhuis heeft al grote veranderingen achter de rug. De instelling is een fusie van drie ziekenhuizen in de regio Ieper-Poperinge. In 2007 werden de activiteiten gecentraliseerd in een nieuwbouw aan de rand van Ieper, met een antenne in Poperinge. Er werken ongeveer 1170 personeelsleden. “Ondanks het feit dat de fusie en de verhuizing naar de nieuwe campus achter de rug zijn, blijven er nog grote veranderingen op ons afkomen”, begint Cientia Cornille, directeur HR van Jan Yperman. Het ziekenhuis engageerde zich om het kwaliteitslabel van JCI (Joint Commission International) te behalen in 2014. “Hierbij zien we duidelijk de link tussen de evolutie in de zorg en HRM in die zorgsector”, aldus Cornille. “De accreditatie stelt immers niet alleen eisen aan het departement verpleging en aan de zorggerelateerde medewerkers, maar ook aan HRM.” Functie-omschrijving JCI vraagt een functie-omschrijving voor iedere medewerker. Er kwam een functiematrix en de afdelingshoofden...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.