Dossier Coachen: een vrouwelijke competentie? Caroline Meyers (ESF – Agentschap Vlaanderen). “Vraag naar coachende leiderschapsstijl biedt kansen aan vrouwen”

HR Square 105
Essentie ■ Positieve signalen: meisjes doen het goed in het onderwijs, de tewerkstellingsgraad van vrouwen in Europa stijgt, de instroom vergroot ook in ‘mannelijke’ sectoren. ■ Uitdagingen: verticale en horizontale segregatie, loonkloof, deeltijds werken en de ‘glazen klif’ in tijden van crisis. ■ Er heersen nog veel barrières, zowel op individueel als op organisatie- en maatschappelijk niveau. ■ De opportuniteiten liggen vooral in de mentaliteitswijziging rond leiderschap. De teamleidster Kennismanagement bij het Europees Sociaal Fonds (ESF) – Agentschap Vlaanderen, Caroline Meyers, heeft een scherpe kijk op de al dan niet gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Ze is gematigd positief over de positie van vrouwen: “Samen met de Vlerick Leuven Gent Management School en enkele Vlaamse bedrijven hebben we de situatie besproken. We hebben alvast een aantal positieve signalen opgemerkt. In het onderwijs zijn heel wat richtingen aan het ‘vervrouwelijken’. De tewerkstellingsgraad van vrouwen in Europa stijgt. In Vlaanderen zijn we...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.