Dossier Coachen: een vrouwelijke competentie? Jesse Segers (UA/Antwerp Management School). “Glazen plafond is leiderschapslabyrint geworden”

HR Square 105
Essentie ■ Quota werken op korte termijn en zouden ingevoerd moeten worden. Op lange termijn moeten bedrijven incentives krijgen om de organisatiecultuur en -structuur te veranderen. ■ De belangrijkste barrière voor vrouwen op individueel niveau is stereotypering. ■ Vrouwen hebben geen foute leiderschapsstijl, wel een fundamenteel andere stijl dan mannen. En die wordt foutief als belangrijker geacht voor lager en middelmanagement, niet voor topmanagement. ■ Vrouwen kunnen wel goed netwerken, maar hun (vaak overwegend vrouwelijke) netwerken zijn minder dominant aanwezig in de bedrijfswereld. De vraag is niet of we meer vrouwen bij de top van de bedrijfswereld zouden moeten krijgen, maar wel waarom dat niet gebeurt. “Puur cijfermatig zijn er goede redenen om (meer) vrouwen in de bedrijfswereld als een businesscase te beschouwen”, vindt Jesse Segers, onderzoeker en docent aan de Universiteit Antwerpen (UA) en de Antwerp Management School. “Ten eerste zijn er structurele tekorten op de arbeidsmarkt. Ten tweede...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.