Dossier Coachen: een vrouwelijke competentie? Sandra Vandorpe (Belgacom). “Genderdiversiteit: analyseren we cijfers of doen we echt iets?”

HR Square 105
Sinds oktober 2010 leidt Sandra Vandorpe bij Belgacom een nieuw departement, Employee Engagement and Operational Efficiency. Onder meer alles wat diversiteit aangaat, zit daaronder. Waarom werd die stap genomen? Sandra Vandorpe: “Veel bedrijven starten met diversiteitsprojecten vanuit een probleem van een tekort aan talent. Daar is niets fout mee, maar ik denk dat het beter is deze inspanning breder te positioneren. Talent aantrekken en behouden is ook bij Belgacom een belangrijk motief, maar bijvoorbeeld ook beter inspelen op de noden van de klanten speelt een grote rol. Onze klantengroep is namelijk heel verscheiden en als we ze allemaal goed willen bedienen met de juiste diensten en producten, kunnen we best een divers bedrijf zijn. We geloven echt dat diversiteit een positieve invloed heeft op de bedrijfsresultaten, er bestaat voldoende onderzoek om dit aan te tonen. Diversiteit is natuurlijk ruimer dan geslacht of leeftijd, daarom moet je meerdere dimensies behandelen. Maar...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.