Dossier Coachen: een vrouwelijke competentie? Werkgevers en vakbonden debatteren over genderdiversiteit. “Zonder concreet actieplan lukt het niet”

HR Square 105
Panel ■ Jos Heiremans: HRM-adviseur bij Unizo, de Unie van Zelfstandige Ondernemers (niet voor het interne personeelsbeleid, maar voor de producten die Unizo ontwikkelt voor HRM in kmo’s). ■ Christel Geltmeyer: Manager Talent voor de bedrijven uit het VOKA-netwerk en voor de eigen medewerkers. Al meer dan vijf jaar helpt VOKA Oost-Vlaanderen, in samenwerking met het Europees Sociaal Fonds, de leden bij het voeren van een genderneutraal personeelsbeleid. ■ Sandra Vercammen: verantwoordelijke voor de kaderwerking bij de ACV-bediendevakbond LBC-NVK. Ze ijvert al jaren voor het doorbreken van het glazen plafond door het op de syndicale agenda en de agenda van het sociaal overleg te plaatsen. ■ Jesse Segers: onderzoeker en docent aan de Universiteit Antwerpen (UA) en de Antwerp Management School. Zie ook blz. 12-15: “Glazen plafond is leiderschapslabyrint geworden.” Aan materiaal is er geen gebrek meer, zowel aan onweerlegbaar onderzoek, keiharde economische cijfers, als aan overtuigende cases. “Maar dat...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.