Dossier competentieontwikkeling: Bert Boone (ex-ESF). “Vlamingen verwachten opleiding en begeleiding van werkgever”

HR Square 99
Essentie ■ Wie aan het werk is, moet zich kunnen ontwikkelen. ■ Bedrijven die volop inzetten op competentieontwikkeling, creëren meerwaarde voor zichzelf én hun werkomgeving. ■ Het alternatief jaarverslag ‘ESF-projecten: antwoord om werk leuk te maken’ brengt goede voorbeelden in beeld als katalysator voor eigen projecten, inspiratie en leerzame informatie. Het ESF-agentschap wil assists geven, zowel financieel als inhoudelijk, om organisaties te laten scoren. Die voetbalmetafoor gebruikt Bert Boone om uit te leggen waar het Europees Sociaal Fonds (ESF) naar streeft. Tot voor kort was Boone algemeen directeur van het ESF-agentschap Vlaanderen. Onlangs nam hij een nieuwe uitdaging aan, maar tijdens zijn enthousiaste lezing op het seminarie ‘Van steenkappers tot kathedralenbouwers’ (waarop deze tekst gebaseerd is) stond hij nog aan het hoofd van het agentschap. “Eigenlijk doet het ESF niets anders dan assists geven inzake het arbeidsmarktgebeuren in Vlaanderen”, vertelt hij. “We doen dat voor het Vlaamse beleid, maar ook...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.