Dossier competentieontwikkeling: Focus op sterkte. Ontdek het talent in uw organisatie

HR Square 99
Essentie ■ Je kan je sterke punten ontwikkelen tot excellente vaardigheden, terwijl je nooit zal excelleren in één van je zwakke punten. Daar blijft het bij een actie schadebeperking. ■ Talent op zich is niet voldoende, er is ook een context nodig, het is er alleen als het ook opgemerkt wordt. ■ De essentie van leiderschap is de sterktes van een systeem zo te combineren, dat de zwaktes irrelevant worden. ■ Leiderschap voor de toekomst is de organisatie aanpassen aan de mensen die op dat moment de dienst uitmaken. In plaats van andersom. Voor Erwin De bruyn was het boek ‘Ontdek je sterke punten’ van Marcus Buckingham een onvervalste oogopener: “Hij poneert een radicale stelling: iedereen heeft goede punten. Het komt erop aan die sterktes te ontdekken en tot ontwikkeling te brengen. Jammer genoeg steekt HR veel energie in het opsporen van zwakke punten en het oplappen van die leemtes....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.