Dossier Continuous employee listening. Willen luisteren naar medewerkers die durven spreken

HR Square 187
De kernramp in Tsjernobyl in april 1986 had gemakkelijk voorkomen kunnen worden. Een junior ingenieur had immers ingezien dat een geplande test dramatische gevolgen zou kunnen hebben. Hij durfde echter niets te zeggen omdat dit zijn reputatie zou schaden en wellicht zelfs ontslag zou betekenen. De test kwam er dus, de gevolgen zijn gekend… Nog zo’n tragische case waarin het niet durven waarschuwen van hiërarchisch hogergeplaatste personen leidde tot de dood en ernstige verwondingen van heel wat mensen, vinden we bij de crash van een Boeing van luchtvaartmaatschappij British Midland in januari 1989. Toen een motor brand vatte, schakelden de piloten de verkeerde motor uit. Andere bemanningsleden (en passagiers) zagen het, maar de crew durfde niets zeggen, omdat ze ‘de autoriteit van de piloten niet wilden ondermijnen’.   Dergelijke drama’s spreken voor zich, ze tonen aan hoe belangrijk de inzichten van álle medewerkers zijn. Het hoeft daarom niet altijd om...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.