DOSSIER “Customer Centricity” – Professor Paul Sparrow (Lancaster University Management School): “Er is nood aan het empoweren van medewerkers die in contact staan met de klanten”

HR Square 156
De klant als focus van de activiteiten van de onderneming – niet het product, niet de prijs, maar de klant. Dát is waar het de customer-centric strategie om te doen is. Een shift naar een klantgerichte organisatie impliceert heel wat veranderingen doorheen de verschillende departementen, niet het minst bij HR. Professor Paul Sparrow (Lancaster University Management School) legt uit hoe HR kan bijdragen aan een radicale klantgerichtheid (lees: customer centricity). In 1994 publiceerden James Heskett, Thomas Jones, Gary Loveman, Earl Sasser Jr. en Leonard Schlesinger hun artikel ‘Putting the Service-Profit Chain to Work’ in Harvard Business Review. Sindsdien veroverde de idee van de ‘service-profit chain’ de wereld. “De verbindingen”, zo schreven ze, “in de keten (die moeten worden beschouwd als proposities) zijn als volgt: winst en groei worden voornamelijk gestimuleerd door de loyaliteit van klanten. Trouw is een direct gevolg van klantentevredenheid. Tevredenheid wordt grotendeels beïnvloed door de waarde van...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.