Dossier De arbeidsgeneesheer anno 2012: Case KBC. “Idealiter start de re-integratie nog tijdens de afwezigheid”

HR Square 118
KBC Bank is één van de weinige organisaties die het periodiek gezondheidstoezicht van werknemers niet uitbesteedt aan een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk. “Het grote voordeel van een interne medische dienst is de nauwe betrokkenheid met het organisatiebeleid. Er zijn meer mogelijkheden om aan gerichte preventie te doen”, vindt Bart Curvers, hoofd van de medische dienst van KBC Bank en tevens voorzitter van de Belgische Beroepsvereniging voor Arbeidsgeneesheren. Jaarlijks presenteert Curvers een gezondheidsbalans van de organisatie aan het directiecomité: “Als interne arbeidsgeneesheer kan je sneller anticiperen en wijzen op eventuele gezondheidsrisico’s die verbonden zijn aan strategische beslissingen.” Naast deze jaarlijkse rapportering aan het directiecomité, neemt de arbeidsgeneesheer ook deel aan de maandelijkse vergaderingen van het comité voor preventie en bescherming op het werk. Met de vakbonden is er tweemaal per jaar overleg. KBC Bank heeft vijf arbeidsgeneesheren en elf verpleegkundigen in dienst, verdeeld over de verschillende...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.