Dossier: De nieuwe uitdaging voor HR. HR en duurzaamheid, een mooi paar

HR Square 129
De befaamde business-school Insead in Fontainebleau wijdde het 28ste Duurzaamheidscongres aan het verband met HR. Daar werd duidelijk dat we nog maar aan het begin staan van het duurzaamheidsdenken in ons vakgebied. HR kan duidelijk nog veel verder gaan dan het faciliteren van groene initiatieven. De vraag is hoe HR zichzelf kan verduurzamen en op die manier een positieve bijdrage kan leveren aan oplossingen voor de complexe vraagstukken die onze arbeidsmarkt onder druk zetten. Laten we eerst inzoomen op een paar markante cases. Met het GoGreen-project heeft koerier DHL op minder dan een jaar tijd 19,4 procent minder CO2 uitgestoten, wat een besparing van 10 miljoen euro heeft opgeleverd. De besparing was een mooie bonus en zat niet van bij het begin als doelstelling achter het GoGreen-project. Fietsenproducent REI bespaart 20 procent op verpakkingsmateriaal door het herdefiniëren van verpakkingen en transport. Door de fundamentele verwachtingen te herkaderen, ontstaat er binnen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.