Dossier. De strategische change-rol van HR – Case: Touring. De strategische waarde van de HR Business Partner

HR Square 201
De auto mag dan wel nog altijd het populairste vervoersmiddel zijn, door de stilstand op de wegen stappen veel Belgen nu toch op andere modi over. Touring, dat dit jaar zijn 125ste verjaardag viert, pikt daar op in door zijn dienstverlening niet langer alleen op automobilisten, maar ook op fietsers en motorrijders te richten. De organisatie profileert zich als een partner van mobiliteit en geeft bijstand aan al wie dat nodig heeft, ongeacht zijn of haar mobiliteitskeuze. Sturen in plaats van ondergaan Om die belofte waar te maken en werknemers in de nieuwe manier van werken mee te trekken, zet Touring op alle terreinen de zeilen bij. Het investeerde onder meer in een stevigere bezetting op de HR-afdeling, met minder administratief-ondersteunende en meer strategische profielen. Véronique Brasseur, die in september 2018 aan boord kwam, is als HR-directeur vandaag een van de stuwende krachten achter het transformatietraject. “Geweldig om hier mijn...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.