Dossier Diversiteit. Diversiteit bij Cardoen. Persoonlijkheid is het enige dat telt

HR Square 180
Zowel in de garages als in de showroom, zowel bij de dienst naverkoop als in de administratieve diensten werken er bij Cardoen medewerkers met onder andere Turkse, Marokkaanse, Bulgaarse, Syrische, Oekraïense en Italiaanse roots. Al kan Wim Vos, CEO van autosupermarkt Cardoen, er geen exacte cijfers op plakken, laat staan alle nationaliteiten opsommen.De juiste persoon op de juiste plaats. Zo kan het personeelsbeleid van de autoverkoper samengevat worden. “Persoonlijkheid, kennis en competenties zijn de enige criteria die van tel zijn, zowel bij de aanwerving, de opleiding als de doorgroeikansen. Diversiteit is geen doel op zich, maar een logisch gevolg van ons aanwervingsbeleid en van de aard van onze activiteiten”, duidt Vos. Communicatie Cardoen is vrijwel voortdurend op zoek naar technische profielen zoals mekaniekers en auto-elektriciens. En die zijn niet altijd gemakkelijk te vinden. “Daarnaast zoeken we ook regelmatig medewerkers om de wagens te polijsten en te poetsen, zodat ze verkoopklaar...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.