Dossier Diversiteit. Diversiteit in Brussel. Praktijktesten zorgen voor wantrouwen bij werkgevers

HR Square 180
De Brusselse werkgeversorganisatie Beci zet mee de schouders onder het interprofessioneel plan voor meer diversiteit op de werkvloer, samen met Boerenbond, VBO, UCM, Unisoc, Unizo, UWE en Voka. Met hun plan willen de werkgeversverenigingen de ondernemingen wijzen op de positieve gevolgen van een voluntaristisch diversiteitsbeleid. “Iedereen, ongeacht afkomst, kennis of vaardigheden, moet een eerlijke kans krijgen op de arbeidsmarkt. De aantrekkende economie en groeiende krapte op de arbeidsmarkt bieden hiervoor een uitgelezen kans”, meent Jan De Brabanter, secretaris-generaal bij Beci. Al voegt hij er meteen aan toe dat zijn organisatie niet gewacht heeft op het interprofessioneel plan om discriminatie op de Brusselse arbeidsmarkt te bestrijden. “Na de laatste regionale verkiezingen hebben we een Witboek over diversiteit opgesteld waarin we onze visie op diversiteit en een reeks aanbevelingen hebben uitgestippeld.” Praktijktesten In praktijktesten en mysterycalls ziet Beci echter geen oplossing. “Op die manier pak je niet de oorzaken van discriminatie aan,...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.