Dossier Diversiteit. Hoe zorg je ervoor dat diversiteit werkt? Diversiteit op de werkvloer

HR Square 180
De juiste persoon op de juiste plaats. Zo kan het personeelsbeleid van autoverkoopketen Cardoen samengevat worden. “Persoonlijkheid, kennis en competenties zijn de enige criteria die van tel zijn, zowel bij de aanwerving, de opleiding als de doorgroeikansen. Diversiteit is geen doel op zich, maar een logisch gevolg van ons aanwervingsbeleid en van de aard van onze activiteiten”, duidt Wim Vos, CEO van autosupermarkt Cardoen. De hele case vindt u in dit dossier, waarin we inzoomen op diversiteit op de werkvloer. Hoe maak je daar werk van? Of is het nu net iets waar je geen werk van ‘moet’ maken, maar dat ‘automatisch’ tot stand komt in een maatschappij die sowieso ‘divers’ is? Als de personeelsbezetting een spiegel is van de omgeving, kan die waarschijnlijk moeilijk homogeen kerngezond, blank, relatief jong en mannelijk zijn… Diversiteit is niet alleen een humane, ethische of desnoods ideologische zaak, het is gewoon ook goed voor...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.