Dossier Diversiteit. Hoe zorg je ervoor dat diversiteit werkt? Diversiteit op de werkvloer

HR Square 180
De juiste persoon op de juiste plaats. Zo kan het personeelsbeleid van autoverkoopketen Cardoen samengevat worden. “Persoonlijkheid, kennis en competenties zijn de enige criteria die van tel zijn, zowel bij de aanwerving, de opleiding als de doorgroeikansen. Diversiteit is geen doel op zich, maar een logisch gevolg van ons aanwervingsbeleid en van de aard van onze activiteiten”, duidt Wim Vos, CEO van autosupermarkt Cardoen. De hele case vindt u in dit dossier, waarin we inzoomen op diversiteit op de werkvloer. Hoe maak je daar werk van? Of is het nu net iets waar je geen werk van ‘moet’ maken, maar dat ‘automatisch’ tot stand komt in een maatschappij die sowieso ‘divers’ is? Als de personeelsbezetting een spiegel is van de omgeving, kan die waarschijnlijk moeilijk homogeen kerngezond, blank, relatief jong en mannelijk zijn… Diversiteit is niet alleen een humane, ethische of desnoods ideologische zaak, het is gewoon ook goed voor...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.