Dossier Duizend tinten medewerkers. Duizend tinten medewerkers (Deel 2). Hoe pakt HR de nieuwe werkwereld aan?

HR Square 176
  Onder de titel ‘Duizend tinten medewerkers’ zocht de 15de HR Square Conference uit hoe we tot een coherente en efficiënte HR-visie en -praktijk komen in de nieuwe werkwereld. Plaats van afspraak was het imposante Steigenberger Hotel in het Duitse kuuroord Bad Neuenahr – Ahrweiler van donderdag 19 oktober tot zaterdag 21 oktober 2017. Er beweegt wat, zelfs heel wat in de huidige werkwereld. De invulling van het concept ‘medewerker’ ondergaat een snelle en fundamentele metamorfose onder druk van automatisering, robotisering en de opmars van de netwerkeconomie. Nu al bestaan er duizend soorten van ‘medewerkers’ en dat worden er alleen nog meer. Het contract van onbepaalde duur is misschien nog niet helemaal einde rit, maar om hun bedrijfsdoelen te bereiken, zetten zowat alle ondernemingen en organisaties anno 2017 ‘medewerkers’ in onder een grote verscheidenheid van contractvormen. Alles wijst erop dat in de nabije toekomst voor alle types ondernemingen het belang...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.