Dossier Duurzaam HRM: Dirk Buyens (Vlerick Leuven Gent Management School). “Evolueren met de waarden van de medewerkers”

HR Square 109
Essentie ■ De belangrijkste vraag van HRM blijft: wat is de toegevoegde waarde van dat individu voor de organisatie? ■ Ondertussen wint een tweede vraag alsmaar aan belang: wat is de toegevoegde waarde van de organisatie voor het individu? ■ Onderschat het belang van meetbaarheid niet voor duurzaam ondernemen en duurzaam HRM. De toegenomen aandacht voor maatschappelijke waarden maakt het sommige bedrijven of sectoren niet bepaald makkelijk. Organisaties zullen zich dus wel moeten buigen over het thema. “In het kader van het ‘people, planet, profit’-denken ontwikkelt zich duurzaam HRM als concept, waarbij het uiteraard geconcentreerd zit op de P van people. Het is gekoppeld aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en belichaamt al wat te maken heeft met verantwoord omgaan met human resources”, aldus professor Dirk Buyens, academisch directeur aan de Vlerick Leuven Gent Management School. Prompt verwijst hij naar thema’s zoals het werk-leven-evenwicht, werktijden afgestemd op de files, telewerk, regelingen die...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.