Dossier Duurzaam HRM: Duurzaam HRM bij BNP Paribas Fortis. “De meerwaarde van geloofwaardigheid en reputatie”

HR Square 109
Essentie ■ Duurzaam HRM is onlosmakelijk verbonden met duurzaam ondernemen. ■ Duurzaam HRM draagt bij tot een grotere betrokkenheid en een grotere motivatie. ■ Duurzaam ondernemen begint bij de bedrijfstop, maar is even belangrijk bij het lijnmanagement. ■ De ‘return’ aantonen van duurzaam ondernemen is belangrijk. Bij het begin van het huidige academiejaar richtte BNP Paribas Fortis samen met de KU Leuven een leerstoel in HRM op rond het onderwerp People Engagement. “We willen een maatschappelijk geëngageerde en verantwoorde bank zijn voor al onze stakeholders. Daarom is het belangrijk acties te ondernemen die zowel voor de samenleving als voor de bank voordelen inhouden. De sponsoring van de leerstoel aan de KU Leuven is daar één voorbeeld van. BNP Paribas Fortis blijft uiteraard een onderneming die meerwaarde wil leveren, maar dat hoeft geen obstakel te zijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen”, vertelt Luc Willemyns. Hij leidt het Engaged Bank Platform, dat de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.