Dossier Elk beroep wordt een knelpunt. Fons Leroy (VDAB) pleit voor inzetbaarheid. “Naar een permanente kringloop van competenties die de werkvloer overstijgt”

HR Square 114
Essentie • Bedrijven moeten doorgroeimogelijkheden faciliteren en werknemers langer aan de slag houden. • De VDAB breidt het activeringsdomein fors uit. • Opleiding en vorming moeten flexibeler en arbeidsmarktgerichter. • Het arbeidsmarktbeleid moet geïnnoveerd worden. Over de arbeidsmarktsituatie is Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB), formeel: ze is krap en het ziet er niet naar uit dat die toestand zomaar zal verbeteren. Tenzij we met zijn allen de handen uit de mouwen steken. “Er zijn heel wat pijnpunten op de arbeidsmarkt”, vindt Leroy. “De lage spanningsindicator, de krimpende beroepsactieve bevolking, de lage werkzaamheidsgraad bij vijftigplussers, de regionale verdeling van de werkloosheid en dies meer. Toch is er op alle gebieden een ruime verbetermarge. Neen, die verbetering is niet gemakkelijk te realiseren, maar ze is ook niet onmogelijk.” Leren van de Zweden Prognoses van het Planbureau tonen aan dat we in 2018 met een...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.