Dossier Employer Branding & Expectation Management. Case Veolia Belgium & Luxembourg. Helden lokken nieuwe helden

HR Square 185
Veolia Belgium & Luxembourg schuift haar eigen medewerkers prominent naar voren om potentiële kandidaten aan te trekken. “Tezelfdertijd tonen we onze waardering voor onze medewerkers door ze vooraan op het podium te zetten. Zij hebben immers een bepalende rol in het succes van de organisatie en in het realiseren van onze missie en doelstellingen, namelijk het ‘herbronnen van de wereld’ of ‘Resourcing the World’”, zegt HR-manager Raphaël Scheers. De slogan verwijst naar de missie en strategie, namelijk het optimaal beheren van de bronnen en dat op het vlak van energie, afval en waterzuivering. Ere wie ere toekomt Recent vertaalde Veolia deze strategie in een nieuwe werkgeversimago-campagne onder de noemer ‘#WeAreResourcers’. “Onze medewerkers of ‘resourcers’ zien afval als een waardevolle grondstof, afvalwater als een nieuwe waterbron en het energieverlies van een gebouw als een nieuwe energiebron. Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij naar hun ideeën luisteren en...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.