Dossier Employer Branding & Expectation Management. Employer branding wetenschappelijk benaderd. Hoe zorg je voor een aantrekkelijk werkgeversimago?

HR Square 185
De krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat steeds meer organisaties het almaar moeilijker hebben om hun openstaande vacatures in te vullen. Bijna elke sector kampt wel met een of meerdere knelpuntberoepen. Bovendien ziet het er niet naar uit dat er snel een kentering komt. De werkloosheid daalt al sinds augustus 2015 onafgebroken en tezelfdertijd blijft het aantal vacatures stijgen. We stevenen dan ook stilaan af op een structureel krappe arbeidsmarkt, zowel kwantitatief als kwalitatief. Rekrutering is voor de meeste bedrijven dan ook geen sinecure meer.Dat leidt er onder andere toe dat organisaties alle registers opentrekken om hun troeven als werkgever in de etalage te zetten. Employer branding of een aantrekkelijk werkgeversimago wordt steeds belangrijker. Ook vanuit wetenschappelijke hoek is er de voorbije jaren veel onderzoek gedaan naar de wijze waarop organisaties zich kunnen profileren op de arbeidsmarkt. Zo bestaat er onder de auspiciën van Randstad sinds 2016 aan de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.