DOSSIER EVALUATIE. Focus op performantie én groei bij Steelcase: Impact-coaching verdringt evaluatiesysteem (Benny Lombart, Polyvision)

HR Square 172
Steeds groter worden, maar toch wendbaar blijven. Om dat te bereiken, koos Steelcase, met het Amerikaans leger als inspiratiebron, voor het model van het complex adaptief systeem. Daarvoor moest het klassieke evaluatiesysteem sneuvelen. In de plaats ervan kwam een proces van impact-coaching. “HR heeft het project getrokken, maar dit is géén HR-project. We beslisten niet op een bepaald moment om op een andere manier te gaan evalueren. Het komt voort uit een contextuele noodzaak die leidde tot een andere aanpak van performance-management”, benadrukt Benny Lombart, HR-manager bij Polyvision, van bij de start. Polyvision, met hoofdkantoor in Atlanta, VS, en een productievestiging in Genk, is gespecialiseerd in het emailleren van staal tot schrijfborden en wandbekleding. Polyvision maakt deel uit van Steelcase, een ook al Amerikaanse multinational, die totaaloplossingen biedt voor kantooromgevingen.“We maken deel uit van een heel grote onderneming, waardoor het risico bestaat dat we wendbaarheid verliezen”, schetst Lombart. “Maar wij...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.