Dossier – Evaluatie in lokale besturen (en elders). Stad Roeselare pakt uit met nieuw evaluatiesysteem. “Evalueren is investeren in personeel”

HR Square 97
Essentie ■ Het nieuwe evaluatiesysteem van Stad Roeselare loopt van stapel met een ontwikkelgesprek. Na een jaar volgt een voortgangsgesprek, na twee jaar een evaluatiegesprek. ■ Elke score moet degelijk gemotiveerd worden. ■ Bij een ongunstige evaluatie moet een passende maatregel worden opgelegd (bijvoorbeeld vorming, coaching of intervisie). Als een jaar later geen verbetering zichtbaar is, kan de functie ter discussie staan. Zelfs twee administratieve medewerkers op dezelfde dienst hebben een eigen functiebeschrijving, die op essentiële vlakken van elkaar verschilt. Onmiskenbaar neemt Stad Roeselare het opstellen van functiebeschrijvingen au sérieux. Ze zijn geen opgelegd pandoer voor de administratie vrede, maar het vertrekpunt voor een personeelsbeleid op hedendaagse leest. “Mensen verschillen qua capaciteiten, verwachtingen en ambities. Die verschillen moeten vertaald worden in de resultaatsgebieden van die unieke functiebeschrijving”, vindt Colin Beheydt, algemeen directeur van Stad Roeselare. “We hebben die functiebeschrijvingen ook gebruikt om ons beleid op het gebied van rekrutering en...

In de kijker

Bescheiden start voor vierdagenwerkweek

Provincie Antwerpen zet werknemers aan het fietsen

Uitzendactiviteit weerspiegelt een vertragende economie

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.