Dossier Feedback. Evaluatie. Feedback: stoppen of doorgaan?

HR Square 178
Een evaluatie van de evaluatie heeft er de voorbije jaren toe geleid dat steeds meer ondernemingen hun formele performance-reviews en andere beoordelingssystemen gewoonweg gedumpt hebben. Dat leverde spectaculaire citaten op, zeker omdat nogal wat iconen uit de businesswereld resoluut komaf maakten met hun evaluatiesystemen en functioneringsgesprekken. Vandaag luidt de vraag veeleer of we zelfs zo’n verregaande verandering onder het label hype moeten catalogeren. De geluiden over het radicale dumpen van formele evaluaties zijn weliswaar nog niet helemaal verstomd, maar de praktijk toont een veel genuanceerder beeld. Ook in dit dossier, waarin we ons richten op de evaluatie zelf, wordt de vraag over stoppen of doorgaan hoofdzakelijk in twee tijden beantwoord: ja, we stoppen met het systeem met alleen maar een formeel jaarlijks evaluatieritueel, maar neen, we zetten zeker geen punt achter het principe van het evalueren zelf. Daarvoor is beoordeling veel te belangrijk. Niet om iemand neer te sabelen, maar...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.