Dossier Feedback. Hoe stimuleert Microsoft feedback? “Feedback is zuurstof geven om te helpen groeien”

HR Square 178
In België telt Microsoft zo’n 400 medewerkers, van wie ongeveer de helft aan de slag is voor de Belgische markt. Ze werken heel erg in virtuele teams, niet noodzakelijk van negen tot vijf en niet noodzakelijk op kantoor. In een dergelijke omgeving, waar je op basis van doelstellingen medewerkers aanstuurt, is feedback cruciaal, beseft Elke Willaert, HR Director Belgium & Luxemburg: “Het is belangrijk dat er op geregelde tijdstippen een evaluatie gebeurt om te weten hoever we staan, hoe het loopt. We kijken tijdens zo’n feedback- of evaluatiemoment naar drie componenten: de individuele objectieven, de manier waarop er wordt samengewerkt met anderen en de manier waarop de resultaten behaald worden. Ook het stuk ‘hoe’ is in de loop der tijd belangrijker geworden.” Feedback op maat Feedback heeft bij Microsoft een formele en informele zijde, vervolgt Willaert. Twee tot drie keer per jaar zijn er formele gesprekken tussen medewerker en leidinggevende,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.