Dossier Feedback. Hoe stimuleert Microsoft feedback? “Feedback is zuurstof geven om te helpen groeien”

HR Square 178
In België telt Microsoft zo’n 400 medewerkers, van wie ongeveer de helft aan de slag is voor de Belgische markt. Ze werken heel erg in virtuele teams, niet noodzakelijk van negen tot vijf en niet noodzakelijk op kantoor. In een dergelijke omgeving, waar je op basis van doelstellingen medewerkers aanstuurt, is feedback cruciaal, beseft Elke Willaert, HR Director Belgium & Luxemburg: “Het is belangrijk dat er op geregelde tijdstippen een evaluatie gebeurt om te weten hoever we staan, hoe het loopt. We kijken tijdens zo’n feedback- of evaluatiemoment naar drie componenten: de individuele objectieven, de manier waarop er wordt samengewerkt met anderen en de manier waarop de resultaten behaald worden. Ook het stuk ‘hoe’ is in de loop der tijd belangrijker geworden.” Feedback op maat Feedback heeft bij Microsoft een formele en informele zijde, vervolgt Willaert. Twee tot drie keer per jaar zijn er formele gesprekken tussen medewerker en leidinggevende,...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.