Dossier Flexibel en variabel belonen. HR Square Seminarie Comp & Ben 2018. Flexibel en variabel belonen, hoe maakt u het mogelijk?

HR Square 184
Op de volgende bladzijden wikt en weegt Said Loyens, doctoraal onderzoeker aan het Vlerick Reward Centre, het wetenschappelijk onderzoek op zoek naar argumenten voor het invoeren van prestatieverloning én welke pistes daarbij gevolgd kunnen worden. Er bestaat wel degelijk heel wat onderzoek naar. “Tezelfdertijd is prestatieverloning het onderwerp van een vurig debat tussen voorstanders die er rotsvast in geloven en rabiate tegenstanders”, constateert Loyens. Momenteel lijken velen nog beïnvloed te worden door de negatieve uitlatingen van Daniel Pink, auteur van onder andere de bestseller ‘Drive – De verrassende waarheid over wat ons motiveert’. In een opvallend populaire Ted Talk legde hij uit dat wat mensen motiveert uit henzelf komt. Prestatieverloning werkt met andere woorden niet, meer zelfs, het doet de intrinsieke motivatie dalen en leidt dus tot slechtere prestaties. De onderzoeker aan de Vlerick Business School laat zich niet op het verkeerde been zetten: “Ondertussen is er internationaal enorm veel...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.