Dossier Flexibel en variabel belonen. HR Square Seminarie Comp & Ben 2018. Flexibel en variabel belonen, hoe maakt u het mogelijk?

HR Square 184
Op de volgende bladzijden wikt en weegt Said Loyens, doctoraal onderzoeker aan het Vlerick Reward Centre, het wetenschappelijk onderzoek op zoek naar argumenten voor het invoeren van prestatieverloning én welke pistes daarbij gevolgd kunnen worden. Er bestaat wel degelijk heel wat onderzoek naar. “Tezelfdertijd is prestatieverloning het onderwerp van een vurig debat tussen voorstanders die er rotsvast in geloven en rabiate tegenstanders”, constateert Loyens. Momenteel lijken velen nog beïnvloed te worden door de negatieve uitlatingen van Daniel Pink, auteur van onder andere de bestseller ‘Drive – De verrassende waarheid over wat ons motiveert’. In een opvallend populaire Ted Talk legde hij uit dat wat mensen motiveert uit henzelf komt. Prestatieverloning werkt met andere woorden niet, meer zelfs, het doet de intrinsieke motivatie dalen en leidt dus tot slechtere prestaties. De onderzoeker aan de Vlerick Business School laat zich niet op het verkeerde been zetten: “Ondertussen is er internationaal enorm veel...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.