Dossier Flexibel en variabel belonen. ‘The Good, the Bad & the Ugly’. Hoe kijken vakbonden naar variabel en flexibel verlonen?

HR Square 184
“De redenering achter de noodzaak voor een nieuw loonhuis is onder andere de hoge loondruk of de loonspanning tussen jongere en oudere werknemers in België, en het gegeven dat we langer leven en langer moeten werken. Bij werkgevers leeft het idee dat langer werken meer prestatiejaren betekent en dus hogere lonen voor oudere werknemers zonder dat daar een gelijkwaardige productiviteitsstijging tegenover staat. Wij blijven echter een voorstander van verloning op basis van sector- en bedrijfsfunctieklassen gekoppeld aan anciënniteit en ervaring. Dit garandeert een billijke en transparante verloning”, zegt nationaal verantwoordelijke voor de verzekeringssector bij LBC-NVK, Vic Van Kerrebroeck. Prestatie Toch is hij niet blind voor de realiteit. “Ook aan werknemerszijde erkennen we de economische realiteit. Op een gegeven moment komt er een einde aan de productiviteitsstijging. En als die stijging niet meer in lijn ligt met het loon, leidt dit inderdaad tot problemen zoals hoge loonkosten. Dat is ook nadelig...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.