Dossier Flexibiliteit en zekerheid. Vakbonden over flexibiliteit en zekerheid. “Flexibiliteit is niet het antwoord op alle veranderingen”

HR Square 167
Is het mogelijk de flexibiliteit van werkorganisatie, beloning en sociale relaties enerzijds, en werkzekerheid en inkomenszekerheid anderzijds tegelijkertijd te versterken? Een vraag die voor het nodige vuurwerk en conflictstof zorgt tijdens het sociaal overleg. We leggen deze en andere vragen voor aan Mathieu Verjans (nationaal secretaris van de christelijke vakbond ACV) en Erwin De Deyn (voorzitter van de socialistische bediendenbond ABVV-BBTK). - Nieuwe of verdergaande flexibiliteit heet noodzakelijk te zijn om werkgelegenheid, inkomens uit werk en sociale zekerheid te garanderen in de context van technologische innovaties, veranderde en veranderende verhoudingen in de wereldeconomie, en demografische ontwikkelingen. Bent u het met dit uitgangspunt eens, gedeeltelijk eens of helemaal oneens? Mathieu Verjans (ACV): “Ik ben het daar niet mee eens. Flexibiliteit is slechts een deel van het verhaal. Er zijn meerdere componenten nodig om een antwoord te bieden aan de wijzigende omgeving. En ik kaats de bal liever terug. Wat betreft de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.