Dossier Gezond werken, gezond leven. Gezondheidsbeleid op het werk. Geef medewerkers een duwtje richting het gezonde alternatief

HR Square 176
Sinds 2017 kunnen ondernemingen en andere organisaties de hulp inschakelen van een bedrijfscoach bij het uitstippelen van een preventief gezondheidsbeleid dat focust op gezonde voeding, geestelijke gezondheid, sedentair gedrag en beweging, tabak, alcohol en drugs. “De bedrijfscoaches ondersteunen organisaties in het opzetten van een algemeen preventief gezondheidsbeleid. Ze helpen bij het uitwerken van een algemeen beleid over alle gezondheidsthema’s heen. Ze gaan dus niet zozeer thematisch aan de slag. Al kunnen ze – afhankelijk van de noden, acties en doelstellingen – wel doorverwijzen naar het al bestaande aanbod”, verduidelijkt Karlien Devloo, projectcoördinator bedrijfscoaching bij het Vlaams Instituut Gezond Leven.Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen trekt hiervoor 2,8 miljoen euro uit. “Hoewel alle ondernemingen een beroep kunnen doen op een bedrijfscoach, mikken we vooral op kleinere ondernemingen die momenteel geen preventief gezondheidsbeleid hebben en hoofdzakelijk laag- en middengeschoolden tewerkstellen. De Vlaamse overheid neemt twee derde van de kosten...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.