Dossier Gezond werken, gezond leven. Intercommunale Leiedal. Functioneringsgesprekken in openlucht

HR Square 176
“Met een doordacht gezondheidsbeleid streven we naar enthousiaste en weerbare medewerkers die op een positieve manier kunnen omgaan met de nodige werkdruk. Aangezien medewerkers een groot deel van hun tijd doorbrengen op het werk, is het dan ook logisch om als werkgever hen bewust te maken van het belang van gezonde voeding, voldoende beweging en ergonomisch werken”, argumenteert Koen Byttebier, voorzitter van Leiedal, het gezondheidsbeleid. De intercommunale voor streekontwikkeling in Zuid-West-Vlaanderen telt 76 medewerkers.Het gezondheidsbeleid maakt gebruik van verschillende strategieën. “Jaarlijks organiseren we tal van sensibiliserende activiteiten rond een breed gamma van gezondheidsthema’s, gaande van gezonde voeding over de gevaren van sedentair gedrag, roken en alcoholgebruik tot ergonomisch werken. Zo verspreiden we tips en tricks over de diverse gezondheidsthema’s. In het voorjaar van 2017 lag de focus op gezonde tussendoortjes en het doorbreken van zitgedrag. In het najaar namen de verschillende afdelingen en drie huispartners (Logo Leieland, W13 en zuidwest)...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.