Dossier. Hans Vanbets (BNP Paribas Group). Talentontwikkeling in een internationale context

HR Square 136
De Franse bank BNP Paribas lanceerde in 2009 een wereldwijd talentmanagementprogramma op groepsniveau om de opvolging van het topmanagement voor te bereiden. “BNP Paribas heeft de voorbije jaren een enorme metamorfose ondergaan en is gegroeid van een Franse tot een internationale organisatie. Toen BNP en Paribas in 2000 fuseerden, was driekwart van de medewerkers Frans. Vandaag, na de vele acquisities, werkt nog slechts een derde van de medewerkers in Frankrijk”, schetst Hans Vanbets, Head of HR Strategy, People Management Policies & Diversity bij BNP Paribas Group. De groep telt 185.000 werknemers in 77 landen. “Daarnaast zijn er veel nieuwe managers aan de slag gegaan. Er was nood aan meer diversiteit in het topmanagement. Het talentontwikkelingsprogramma moet helpen een sterk gevoel van cohesie te creëren en de gemeenschappelijke bedrijfscultuur versterken. Maar ook de omgeving waarin we actief zijn, is grondig veranderd. Door de financieel-economische crisis werden managementsystemen in vraag gesteld en...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.