Dossier. Hester Duursema (Erasmus Universiteit, BNL). “Iedereen kan een stukje leiderschap op zich nemen”

HR Square 138
Hester Duursema is econome van opleiding, heeft een achtergrond in neurowetenschappen en antropologie, en is gepokt en gemazeld in advies over management en leiderschap. Ze was jarenlang actief als consultant en promoveerde in maart 2013 aan de Erasmus Universiteit met een proefschrift waarin ze een nieuwe manier van leiderschapsontwikkeling voorstelde. Strategisch leiderschap staat centraal in haar model. Het doel ervan is het menselijk kapitaal in een onderneming op één lijn te krijgen met de ontwikkeling van die onderneming. Die theorie kan ze inmiddels elk dag zelf in de praktijk brengen. Sinds september 2013 is Duursema aan de slag als algemeen directeur bij de sectorvereniging Binnenvaart Logistiek Nederland (BNL), een overkoepelende ondernemersvereniging, vergelijkbaar met de sectorfederaties die wij kennen. Leiders? Die term roept heel wat op, weet Duursema uit ervaring. “Mensen denken al snel aan één persoon, een leidersfiguur zoals Henry Ford, Larry Page, Richard Branson of Jack Welsh. Dat hoeft...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.