DOSSIER – Het ‘nieuwe werken’ bij MLOZ: Twee regels, veel afspraken

HR Square 153
Bij MLOZ, de koepel van onafhankelijke ziekenfondsen, kadert ‘het nieuwe werken’ in de zoektocht naar een volwassen arbeidsrelatie. “We hebben slechts twee regels, maar wel veel afspraken”, vertelt Veerle Verspille, directeur Verandering en Interne Communicatie. De collega’s van de juridische afdeling, de IT’ers, het management, interne communicatie,... – bij MLOZ is de invoering van ‘het nieuwe werken’ geen project van HR alleen geweest. HR zocht en vond bondgenoten in de hele organisatie om anders te gaan werken.“Dat is niet meer dan logisch”, vindt Veerle Verspille, directeur Verandering en Interne Communicatie. “Als je iets wilt veranderen, zoals tijd- en plaatsonafhankelijk gaan werken, kom je vanzelf uit bij de input en het advies van collega-juristen en informatici. Zij moeten het hele proces praktisch en sociaaljuridisch mee mogelijk maken en zijn er dus best van bij het begin bij betrokken. Dat ze het project mee dragen, zorgt er ook voor dat ze er...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.