Dossier: Het spel der veranderingen. Changez!

HR Square 130
Het optreden van theatergroep Kleine Barnum was een gloednieuw onderdeel in de jongste editie van het HR Square-seminarie ‘HRM in de zorgsector’. De drie acteurs speelden met een humoristische toets situaties na die de emotionele impact tonen van allerlei veranderingen zoals een nieuwe klantenaanpak, een verhuizing of een overname. Uiteraard was het spel niet vrijblijvend, het rondde de uiteenzettingen af, legde klemtonen en hield de deelnemers vooral een spiegel voor. Fases Wie geconfronteerd wordt met een plotse verandering waarvoor hij niet zelf koos, doorloopt vaak een reeks fases. De bedoeling is dat het publiek deze fases leert (her)kennen bij zichzelf of bij collega’s. De toeschouwers zijn actief betrokken bij de voorstelling: na elke scène geven ze aan in welke fase de acteur volgens hen is beland. Iedere fase wordt weergegeven met een typisch beeld: :: Het zonneterras. Men blijft in de normale gang van zaken, de vaste routines en gewoontes,...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.