Dossier Hiërarchie en autonomie: een valse tegenstelling?

HR Square 212 (september-oktober 2022)
Onder voorzitterschap van professor Lou Van Beirendonck (Quintessence/AMS) – die de inleiding verzorgde, maar net zo goed zorgde dat sprekers en publiek bij de les bleven – tackelden de aanwezigen op de HR Square Conference de fundamentele vraag naar de structuur van een organisatie. Het was Jan Van Acoleyen die de debatten opende met een razend interessante uiteenzetting over hoe de RTT Proximus werd. Andere sprekers moesten niet onderdoen. Sandra Vercammen bracht de visie van het ACV en Patrick Maerten waarschuwde voor juridische angels. Pepijn Verhaeghe introduceerde lean en legde uit hoe het een fabriek kan transformeren. Robrecht Janssens van Agoria zette het thema binnen de VUCA-context van vandaag. Tot slot vertelden Katrien Verhegge en Kris Danckaert van het Agentschap Opgroeien hoe zelfsturende teams daar hun ingang vonden. Zoals steeds brengen we geen verslag van de workshops zodat deelnemers zonder vrees vrijuit kunnen spreken.

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.