Dossier Hiërarchie en autonomie: een valse tegenstelling?

HR Square 212 (september-oktober 2022)
Onder voorzitterschap van professor Lou Van Beirendonck (Quintessence/AMS) – die de inleiding verzorgde, maar net zo goed zorgde dat sprekers en publiek bij de les bleven – tackelden de aanwezigen op de HR Square Conference de fundamentele vraag naar de structuur van een organisatie. Het was Jan Van Acoleyen die de debatten opende met een razend interessante uiteenzetting over hoe de RTT Proximus werd. Andere sprekers moesten niet onderdoen. Sandra Vercammen bracht de visie van het ACV en Patrick Maerten waarschuwde voor juridische angels. Pepijn Verhaeghe introduceerde lean en legde uit hoe het een fabriek kan transformeren. Robrecht Janssens van Agoria zette het thema binnen de VUCA-context van vandaag. Tot slot vertelden Katrien Verhegge en Kris Danckaert van het Agentschap Opgroeien hoe zelfsturende teams daar hun ingang vonden. Zoals steeds brengen we geen verslag van de workshops zodat deelnemers zonder vrees vrijuit kunnen spreken.

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.