Dossier HR-Analytics. Flavio Palmeri (Mercedes-Benz). Stapsgewijs toegevoegde waarde creëren”

HR Square 137
“Mercedes-Benz is niet hetzelfde bedrijf als vijf jaar geleden. Bovendien hebben we ambitie”, steekt Flavio Palmeri van wal. Die ambities zijn niet min, laat de HR-administration coördinator verstaan. “Tegen 2020 willen we de koppositie innemen in het premium segment op de automarkt. We willen ook nummer 1 zijn in productassortiment, verkoop, imago en winstgevendheid.” HR-analytics moet daarbij een handje toesteken, meer bepaald om HR te ondersteunen bij het behalen van de doelstellingen van het plan 2020. “We willen meten of we de juiste dingen doen, en of we die dingen juist doen. Bovendien zien we dit als een kans om vanuit HR sprekende statistieken voor te leggen aan de raad van bestuur.” Het uiteindelijke doel is ook voor Palmeri om voorbij de ‘muur’ te geraken die descriptieve analyse scheidt van predictieve analyse. “Maar dat doen we stap voor stap. Eerst willen we een basis leggen. Die bevindt zich voor de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.