Dossier HR-Analytics. Luk Smeyers (iNostix) doorgedreven HR-analytics vraagt om nieuwe profielen voor HR”

HR Square 137
HR-analytics treffend samenvatten, is niet evident. Als iemand het zou moeten kunnen, is het Luk Smeyers. Samen met Jeroen Delmotte buigt hij zich onder de naam iNostix sinds 2008 over het ‘meten van HR’. “Wij meten de business-impact van HR-investeringen. En daarvoor gebruiken we innovatieve technieken”, klinkt de ‘elevator pitch’ van Smeyers. Het grootste deel van zijn tijd doet hij dat in Nederland. Ongeveer 70% van zijn opdrachten voert iNostix uit bij onze noorderburen. “Twee redenen”, lacht Luk Smeyers fijntjes. “In Nederland werken er minder humane wetenschappers in HR en er zijn minder vakbonden om alles aan uit te leggen.”  Wie wil HR-analytics (niet)?  Dat die vakbonden het niet zo leuk vinden dat iNostix en konsoorten tot op twee cijfers na de komma in kaart brengen wat werknemers precies doen, laat hij tussen de regels door nog verstaan. Het maakt er de doorbraak van HR-analytics in België niet eenvoudiger op....

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.