Dossier HR-Analytics. Mathijs van Veen (Accenture). Een echte revolutie in HR”

HR Square 137
Hoewel HR-analytics ver van verankerd is in de meeste organisaties, staan we volgens managementconsultant Mathijs van Veen (Accenture) toch aan de vooravond van een revolutie. “HR-analytics kan en zal HR fundamenteel veranderen op heel wat gebieden. De HR-workforce en -competenties zullen er beslist anders gaan uitzien.” HR-analytics bekijkt hij als een rationalisatie van HR, inzetbaar op heel wat domeinen, van rekrutering over opleiding tot en met engagement en retentie. “Met HR-analytics kan je voorspellen hoeveel werknemers je de komende jaren nodig zal hebben, welke werknemers succesvol zullen zijn, hoeveel er dat zullen zijn en hoelang die bij je bedrijf zullen blijven.”  Weten wie het bedrijf wil verlaten  HR-analytics maakt volgens de consultant integraal deel uit van de ‘employee lifecycle’: “Je bent tot van alles in staat: het in kaart brengen van high performers, ontdekken wat er aan de basis ligt van absenteïsme, het bepalen van de juiste trainingen enzovoort.” Accenture...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.